Τα Μπαλέτα Μπολσόι γιορτάζουν τον Μιχαήλ Λαβρόφσκι τον Σεπτέμβριο 2017  στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη!

Δυο ιερά “τέρατα” του κλασικού μπαλέτου οι Μιχαήλ Λαβρόσφκι και Ιβάν Βασίλιεφ επί της σκηνής!

Tα 75 χρόνια του ζωντανού θρύλου,  Μιχαήλ Λαβρόφσκι γιορτάζουν τα διάσημα μπαλέτα Μπολσόι την  Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα  και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη.

Ο 75χρονος  Μιχαήλ Λαβρόσφκι θ’ ανέβει κι αυτός στην σκηνή, όπου θα συμπρωταγωνιστήσει  με τον κορυφαίο χορευτή του κόσμου- κατά γενική ομολογία των κριτικών- τον Ιβάν Βασίλιεφ.

Η παράσταση  των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι έρχεται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της πολιτιστικής εταιρείας Λάβρυς μετά από  την παγκόσμια πρεμιέρα, που δόθηκε στις 4 Μαΐου 2017  στη Μόσχα.

Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι διετέλεσε  Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του Θεάτρου Στανισλάφσκι και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων.

Ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές.

Θεωρείται και είναι  ο «σπουδαιότερος δάσκαλος χορού στην ιστορία του ρώσικου μπαλέτου», ο οποίος  ανέδειξε τους κορυφαίους σολίστες και τους σούπερ stars  της διεθνούς χορευτικής σκηνής των δύο τελευταίων γενεών!

Πολλοί εξ αυτών έρχονται, μάλιστα,  στην Ελλάδα  για να τιμήσουν τον δάσκαλο τους και να λάβουν μέρος στις τρεις μοναδικές παραστάσεις.

 Το πρόγραμμα  του αφιερώματος αποτελείται από δύο μέρη:

Το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ» σε μία one act full ballet παράσταση.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στον Βασλάβ  Νιζίνσκι, τον αλησμόνητο  κορυφαίο σολίστ στην ιστορία του μπαλέτου, που έκανε τους ανθρώπους να αγαπήσουν τα κλασικά έργα χορού.

Το ρόλο του Βασλάβ  Νιζίνσκι θα ενσαρκώσει  ο Ιβάν Βασίλιεφ, ο οποίος θα συμπρωταγωνιστήσει με τον τιμώμενο Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Πρόκειται για μία άκρως συγκινητική και συγκλονιστική συνεύρεση δύο «ιερών τεράτων», που πρόκειται να  χαραχθεί με «ανεξίτηλα γράμματα»  στη μνήμη των  φιλότεχνων  και στην παγκόσμια χορευτική ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη κι ένα κομμάτι από την όπερα – μπαλέτο ΑΜΟΚ που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018  από τα  Μπαλέτα Μπολσόι  σε σκηνοθεσία και χορογραφία  του Λαβρόφσκι.

Τα εισιτήρια για την παράσταση της Αθήνας κυμαίνονται από 28 – 120 ευρώ και στην αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης «αγγίζουν» τα 28- 85 ευρώ.

©Typologos.com 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

two − one =