Ένα πρωτότυπο Hλιακό Δέντρο δώρισε το Ίδρυμα Ευγενίδου στη Σίφνο  

To Ηλιακό δέντρο παράγει ηλεκτρική ενέργεια

Ένα πρωτότυπο Ηλιακό Δέντρο, που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια, τοποθετήθηκε πρόσφατα από το Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» στο λιμάνι των Kαμαρών της Σίφνου και κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδου – Κληροδοτήματος «Μαριάνθη Σίμου».

Πρόκειται για ένα φωτοβολταϊκό φορτιστή για φορητές συσκευές που φορτίζονται από θύρα τύπου USB. Διαθέτει ηλιακά πάνελ που μοιάζουν με κλαδιά δέντρου, τα οποία συλλέγουν τις ηλιακές ακτίνες και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Η πρωτότυπη αυτή κατασκευή, χρησιμοποιεί μία καθαρή-  ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης 5-6 συσκευών.

Το Ηλιακό Δέντρο τοποθετήθηκε σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου για το σκοπό αυτόν.

Διατίθεται  ελεύθερα προς χρήση από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου – Κληροδότημα «Μαριάνθη Σίμου» δώρισε το Ηλιακό Δέντρο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μαριάνθη Σίμου» της Σίφνου, με σκοπό την υποστήριξη των νέων τεχνολογιών και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κυκλαδίτικο νησί.

©Typologos.com 2017

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

17 − 2 =